✨Fie că e cu lapte, neagră, cu alune, cu piper roșu sau ginger, ciocolata rămâne să fie unul dintre cel mai dorit desert, dar și care dă mari bătăi de cap siluetei tale (sau poate nu).
✨În ciocolata neagră se foloșeste mai puțin zahăr. Dar cu cât e mai ridicat procentul de cacao, cu atât e mai ridicat procentul de grăsimi, deoarece cacao e bombă calorică. Așa că ciocolata neagră nu poate fi consumată chiar nelimitat.
✨La ce să fii atentă când cumperi o ciocolată neagră?
✅Important este să fie boabe de cacao și evită acolo unde scrie praf de cacao.
✅La grăsimi contează să fie trecut untul de cacao. Poți să observi la ingrediente lecitina de soia, dar e cu semn de intrebare aici. Sau dacă e scris grăsimi hidrogenate, ulei de palmier, atunci este de dorit să le eviți.
✅În ceea ce privește zahărul, atenție să conțină trestie de cocos, zahăr brun nerafinat, zahăr bio, zahar organic. Acest zahăr la fel crește glicemia, dar nu este toxic precum zahărul alb.
❗️Dar dacă nu-ți place ciocolata neagră, atunci nu o mânca (că-ti faci mai rău).
Savurează o bucățică de ciocolată cu lapte/sau care e preferata ta (de dorit până la ora 16.00) și nu-ti vei afecta silueta.
✨Specialistii spun ca portia zilnică recomandata e de 30 de g.
❗️Tot ceea ce încercăm noi să facem printr-o alimentație preponderent alcalină este să ajutăm corpul sa întinerească biologic, sa dea afară toxinele, să regleze colesterolul, sa curețe ficatul, tu să te simți bine și să-ți poți satisface și poftele, conștient (nu pe fond de stres).